А що ви знаєте про піцу?

Вперше згадують про піцу ще у древніх латинських текстах. Версій походження цієї назви існує безліч, за значенням близьких до термінів «тарілка» і «площа». Хліб із найрізноманітнішою кількістю добавок користується популярністю у багатьох країнах, проте мало хто цікавиться, звідки ж взялась така їжа, якою вона була раніше, яку історію пережила.

Італійці звикли називати коржики із сиром, овочами та ще деякими добавками називають «сільською піцою». Жителі Апеннінського півострова готували страву із великим задоволенням колись, та славляться особливими рецептами приготування зараз. Особливість італійської піци – відсутність томатів як основного інгредієнта. До Європи томати взагалі привезли тільки в 16 столітті. Цікаво, що спочатку їх вважали отруйними, в деяких містечках цей продукт називали «ягодою диявола», пізніше ж почали активно добавляти в якості начинки.

А ви знаєте, де знаходиться піцерія з фільму «Їсти, молитись, кохати»?

Так, правильно, в Неаполі. Перша піцерія "Port’Alba" з’явилась у місті у 1738 році. Тут піца готувалась за всіма традиціями, туристи розхвалюють її, як найкращу у всій Італії. В країні романтики та чудесної архітектури піца вважається їжею простолюддя, прирівнюють її до сучасного фаст-фуду. Але для нас це дещо більше. Особливо, якщо поєднати її із справжнім італійським, злегка терпким, вином.

Яку історію несе піца «Маргарита»?

Дружина короля Умберто, Маргарита – ось в честь кого названа страва. Королева виявила бажання спробувати неаполітанське блюдо та була втішена продуктом. Готував для королеви піццайло зі своєю дружиною 3 види піци. Один із них – з помідорами, моцареллою та базиліком. Готували її в пічці, старанно випікаючи до хусткої скоринки. Цікаво, що саме ці кольори є на італійському прапорі. Жінка вподобала саме цей вид, та дозволила назвати своїм іменем.

Сьогодні знайти піцу, дійсно достойну похвали та уваги навіть королеви – складно, а приготувати – тим більше. Якщо ви не хочете опановувати мистецтво кулінара, витрачати час на це, можна просто знайти сайт та замовити бажане із доставкою додому. Часу для цього потрібно небагато, а розібратись із оформленням заявки зможе будь-хто.

Наприклад, у Хмельницькому замовити піцу, приготовану у пічці, можна в кафе Мамин-Хліб. Безліч видів із різними начинками – вибір для справжніх гурманів. Дуже зручна та вигідна пропозиція. А де ви замовляєте їжу у своєму місті?

  • 0
  • 12 января 2018, 13:16
  • admin

Комментарии (0)

RSS свернуть / развернуть

Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.